Следвайте Гласове в Китайският президент откри конгреса на комунистическа партия при

...
Следвайте Гласове в Китайският президент откри конгреса на комунистическа партия при
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай ще ускори изграждането на армия от световна класа

Следвайте " Гласове " в 
Китайският президент откри конгреса на комунистическа партия при бурни аплодисменти от 2300 делегати

Китай ще форсира построяването на войска от международна класа и ще ускори способността си за стратегическо въздържане. Това съобщи президентът на Китай Си Дзинпин по време на конгреса на Китайската комунистическа партия.
Китай би трябвало да се придържа към безспорното водачество на партията в армията, сподели Си Дзинпин в тирада пред към 2300 делегати в Голямата зала на народа, предава Ройтерс.
Президентът добави, че Китай е овладял ситуацията в Хонконг.

„ Народът би трябвало да позволи казуса с Тайван и Китай в никакъв случай няма да се откаже от правото да употребява мощ “, акцентира той.
Китайският президент Си Дзинпин приветства ръководството на Комунистическата партия и отбрани политиката ѝ против COVID-19 при откриването на 20-тия конгрес на Китайската комунистическа празненство. Хиляди подбрани от него делегати би трябвало да подпечатат кандидатурата му за исторически трети мандат, описват Франс прес и БГНЕС.
Си излезе на сцената под бурните овации на към 2300 делегати, които се бяха събрали в Голямата зала на народа в Пекин за събитието. Във встъпителната си тирада водачът приветства Китайската комунистическа партия (ККП) и съобщи, че конгресът се организира в " сериозен миг " за страната. 
В началото на речта, Си също по този начин акцентира, че политиката на Китай с пандемията - която към момента постанова съществени ограничавания върху живота на хората - е за тяхната сигурност. Той съобщи, че политиките са " защитили сигурността и здравето на хората в най-висока степен и са постигнали обилни позитивни резултати ". 
В началото на речта Си се спря и на два от най-чувствителните за Китай въпроси, свързани със сигурността и суверенитета -- по отношение на Хонконг, откакто там бяха потушени демократичните митинги, и Тайван. Си похвали прехода на Хонконг от " безпорядък към ръководство ", като в същото време се зарече за " сериозна битка против сепаратизма и намесата " в самоуправляващия се остров Тайван.
Ако всичко върви по проект, 69-годишният Си ще бъде препотвърден като общоприет секретар на партията след едноседмичната среща, с което ще затвърди позицията си на най-могъщия китайски водач след Мао Дзедун.
Ако бъде определен за партиен водач за още един петгодишен мандат, както се чака, Си съвсем несъмнено ще бъде определен за президент на годишната среща на Общокитайското заседание на народните представители през март.
Той продължи, че битка с корупцията е отстранила " съществени скрити рискове " в ръководещата комунистическа партия и армията на страната.
" Борбата с корупцията завоюва съкрушителна победа и беше изцяло укрепена, елиминирайки сериозните скрити рискове в партията, страната и армията ", съобщи Си, визирайки акцията, която съгласно критиците е била употребена за ограничение на несъгласието в партията.
Китай ще се взе участие в международната битка против измененията в климата, добави той.
Строги ограничения за сигурност
В Пекин имаше засилено полицейско наличие, тъй като управляващите се подготвяха за едноседмичния конгрес. Автобуси извозваха публицистите и другите участници до съвсем празния площад Тянанмън и до Голямата зала на народа. Преди да влязат в залата, участниците минаха през редица инспекции за сигурност, като над сцената, на която ще седнат висшите водачи, се извисяваше гигантска емблема с чук и сърп.
" Да живее великата, славна и вярна Китайска комунистическа партия ", гласеше един от яркочервените флагове, украсяващи залата. Основната задача на делегатите е да одобрят невижданата акция на Си за ръководство за три мандата.
Си и другите висши ръководители на партията евентуално ще бъдат показани на 23 октомври, ден след закриването на конгреса.
По време на строго режисирания конгрес, който се организира най-вече при закрити порти, делегатите ще изберат и членовете на към 200-членния Централен комитет на партията, който на собствен ред избира 25-членното Политбюро и неговия всесилен Постоянен комитет - най-висшия управителен орган на страната.
Рядък протест 
В публицистична публикация на държавния вестник " People's Daily " се споделя, че конгресът ще " възнамерява задачите, дилемите и главните политики за развиването на партията и страната през идващите пет години или даже по-дълго ". Един от основните въпроси ще се върти към това дали да се резервира строгата тактика за битка с пандемията.
Политиката ускори обществения надзор върху китайските жители, чието всяко придвижване към този момент се записва с компютър. Странта към този момент е подложена на критика в интернационален проект за нарушение на човешките права.
Макар че тази седмица държавните медии акцентираха на концепцията, че " безгрижното държание " пред вируса би било " безконтролно ". Политиката за тотално унищожаване на COVID-19 провокира необятно публикувани компликации и дръпна ръчната спирачка на китайската стопанска система. 
Почти цялостното затваряне на страната за останалата част от света и многократните прекъсвания на придвижването задушиха темпа на стопански напредък, който тази година ще бъде най-слабият в Китай от четири десетилетия насам.
В навечерието на конгреса китайските интернет цензори отстраниха съвсем всички препратки към известията за митинг в Пекин, който включваше плакати, осъждащи Си и политиката на Ковида в страната.
Видеоматериал и фотоси, споделени в обществените медии в четвъртък, демонстрират протестиращ, който окачва два ръчно изрисувани плаката на мост с лозунги, критикуващи политиката на Комунистическата партия. 
 
Източници: segabg.com, бТВ
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР